Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hartstilstand treft oud-wielrenner Wim Schepers (55)

Home

MEERS (ANP) - Oud-profwielrenner Wim Schepers is dit weekeinde in zijn woonplaats Meers overleden aan een acute hartstilstand. De Limburger werd 55 jaar. Tot zijn dood werkte hij als rijwielhersteller.

Wim Schepers was in de zestiger en begin zeventiger jaren een wielrenner met veel ereplaatsen, maar zonder aansprekende zeges. Zijn elf overwinningen bij de beroepsrenners waren alle van klein kaliber. De frêle coureur was in zijn tijd de beste klimmer van de Nederlandse top.

De beste prestatie leverde Wim Schepers in 1972 in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik: tweede achter de toen heersende 'kannibaal' Eddy Merckx. Dat jaar was hij ook vierde in Rundum den Henninger Turm, achtste in de Waalse Pijl en negende in Gent-Wevelgem. Hij startte vijf keer in de Tour de France, meestal als knecht. De enige keer dat hij Parijs haalde was in 1967: 25ste.

Schepers' loopbaan werd overschaduwd door verschillende dopingaffaires. In de Ronde van Spanje 1971 kostte een positief urinemonster hem de tweede plaats in het algemeen klassement, achter Jose Manuel Fuente. Door de tijdstraf zakte Schepers naar de vijftiende plaats.

Deel dit artikel