Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hans van Breukelen terug bij FC Utrecht

Home

UTRECHT (ANP) - Toen Hans van Breukelen drie jaar geleden afzwaaide bij PSV werd hij zakenman. Dat kon nooit lang duren, zeiden ze over de sportman in hart en nieren. Gisteren keerde hij terug in voetbalzaken. Als directeur technische zaken van FC Utrecht.

De 40-jarige Van Breukelen deed drie jaar lang in spijkerbroeken. De komende drie jaar worden dat weer voetbalbroekjes. “Vorig jaar ging het kriebelen, het voetbal lokte weer.”

Hij is terug bij af. De doelman begon twintig jaar geleden zijn professionele loopbaan bij de FC. Na zes Utrechtse jaren kwam hij twee seizoenen uit voor Nottingham Forest. Vervolgens stond hij nog tien jaar onder de lat bij PSV.

Positivo Van Breukelen leek voorbestemd trainer te worden. Of anders toch zeker pr-man van een grote club. Hij trok zich echter terug uit de voetballerij. Al was hij nooit echt uit beeld. Vorig jaar kwam FC Twente met een aanbieding. “Maar voorzitter Cees Anker wilde me als directeur algemene zaken hebben. Dat zag ik niet zo zitten. Ik heb rustig op een volgende kans gewacht.”

Die kwam op “'t ouwe nest”. Bij FC Utrecht ging voor het vorige seizoen de bezem door de selectie. Deze zomer volgde een reorganisatie. Nol de Ruiter leverde op eigen verzoek heel wat taken in en gaat zich vooral bezighouden met de scouting. “Daarvoor was ik in eerste instantie aangenomen en dat vind ik ook het leukste.”

Albert-Jaap van Santbrink wordt directeur algemene zaken. Van Breukelen is de nieuwste aanwinst. “De club moet structureel een plaats in de subtop krijgen”, aldus voorzitter Hans Herremans. “Utrecht hoeft niet één-twee-drie kampioen te worden, maar de topclubs moeten wel weer bang voor ons worden. De FC wordt David, de luis in de pels van Goliath.”

Met de grote aanhang, een knus stadion, een goede spelersgroep en een verbeterde organisatie moet de twaalfde plaats van het afgelopen seizoen worden verbeterd. Van Breukelen: “Ik zie het als uitdaging meer uit spelers, trainers en alles er omheen te halen. We gaan een club neerzetten waar we ongelooflijk trots op kunnen zijn.”

In juli 1982 nam De Breuk afscheid van De Galgenwaard. Vijftien jaar later keert hij terug. “Je eerste liefde vergeet je nooit.”

Deel dit artikel