Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hannie van Leeuwen staakt activiteiten voor CDA

Home

Hannie van Leeuwen zet zich niet langer in voor het CDA. De 84-jarige Van Leeuwen, die jarenlang in de Eerste en de Tweede Kamer zat namens de christendemocraten en sinds 2007 bestuurslid is van de partij, kondigde vrijdag aan dat zij al haar activiteiten staakt. Ze is het niet eens met de koers van het CDA.

Hannie van Leeuwen noemde het 'schande, schande, driewerf schande' dat de VVD en CDA de ouderenzorg hebben 'uitgekleed', zo meldt dagblad De Pers. Tijdens het CDA-congres sprak Van Leeuwen haar afkeur al uit over politieke samenwerking van haar partij met de PVV. Ze voegde hier aan toe dat ze niet voornemens was de partij te verlaten. Vrijdag verklaarde ze dat ze wel lid blijft van het CDA.

Het partijbureau van het CDA laat in een reactie weten het besluit van Van Leeuwen 'te respecteren en te betreuren'. "Van Leeuwen heeft al eerder aangegeven dat ze moeite had met sommige punten uit het verkiezingsprogramma en later het regeerakkoord, vooral op het punt van ouderenzorg. Het is haar keuze en die respecteren wij", zei een woordvoerder.

Lees verder na de advertentie
Hannie van Leeuwen toen ze drie jaar geleden de Eerste Kamer verliet. (Joel van Houdt)

Deel dit artikel