Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Handtelefoon met trillende toetsen

Home

De smartphone wordt in de nabije toekomst langzaamaan onderdeel van ons lichaam. Dan zul je ook geen 'apparaat' meer nodig hebben. Je gebruikt gewoon je hand als bedieningspaneel voor alle functies die nu nog op het glazen scherm van je telefoon te zien zijn.

Er is al een techniek om het beeldscherm van de telefoon met een minibeamer op je huid te projecteren. Er wordt nu nagedacht hoe je zo'n miniprojector het makkelijkst op je lijf draagt. Ook zijn er flexibele schermen, die licht en buigbaar zijn en in je handpalm passen.

De mogelijkheid om je huid te gebruiken als touchscreen is nog een stap dichterbij gekomen door een nieuwe vinding van de universiteit van Sussex. Wie een op de huid weergegeven knop indrukt, voelt een kleine vibratie. Zodat je zeker weet dat je commando is doorgekomen en je bijvoorbeeld een app opent of een sms verstuurt.

Deze zogeheten haptische feedback kregen de onderzoekers in Sussex voor elkaar met behulp van geluidsgolven. Natuurlijk zijn er nog wel kleine zenders nodig die de geluidsgolven versturen. Die zouden in bijvoorbeeld een slimme handschoen verwerkt kunnen worden.

ROBERT VISSCHER

Deel dit artikel