Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Handel in illegale ov-chipkaart ontdekt

Home

Redactie

© anp

Het ov-chipkaartenbedrijf Translink heeft aangifte gedaan van grootschalige handel in illegale ov-chipkaarten.

De kaarten werden aangeboden via onder andere Marktplaats voor 17,50 per stuk. Er stond een bedrag van 150 euro op. Met zogeheten kaartlezers, apparaten die via internet te koop zijn, is het mogelijk ov-chipkaarten op te laden met nepgeld.

Translink, voor het grootste deel eigendom van de NS, kwam de handel op het spoor toen een baliemedewerker op een station meldde honderd chipkaarten aan één persoon te hebben verkocht. Deze kaarten zijn uit voorzorg allemaal geblokkeerd.

Ook heeft Translink contact opgenomen met de websites waar de kaarten werden verkocht. Dat zijn naast Marktplaats ook metkortingreizen.nl en krijgjekorting.nl. Die laatste twee zijn nu niet meer actief.

Ondanks bezwaren van de Tweede Kamer gaat de overgang naar het chipsysteem gestaag door. Morgen neemt de provincie Zeeland definitief afscheid van de papieren strippenkaart. Dan is strippen alleen nog mogelijk in Groningen, Brabant, Drenthe en Utrecht. Bij de NS kan reizen met papieren kaartjes nog tot eind 2012, naast de ov-chipkaart.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie