Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Han Berger is wachten beu en stapt op

Home

Van onze sportredactie LEEUWARDEN - Trainer Han Berger vertrekt aan het einde van het seizoen bij Cambuur. Hij nam zelf het besluit om op te stappen.

De 47-jarige coach vindt dat het bestuur te lang wacht met de beleidsbepaling voor het volgende seizoen. “Er heerst een onduidelijke situatie bij Cambuur. Daarom ga ik weg”, liet de Utrechter weten.

Berger is aan zijn derde seizoen in Leeuwarden bezig. Een paar maanden geleden liet hij het bestuur weten toe te zijn aan een andere functie. De Friese clubleiding bood hem toen, onder voorbehoud, een baan aan als algemeen directeur. Het bestuur kwam daarop echter niet meer terug. Gisteren was het geduld van de ervaren trainer op. Nog voor hij tot dit besluit was gekomen, had Cambuur Jan van Dijk, assistent-oefenmeester van FC Groningen, al als hoofdtrainer gepolsd.

Berger is niet de enige die aan het einde van het seizoen bij Cambuur vertrekt. Ook voorzitter Sleyfer, secretaris Riedstra en directeur Meyerhof treden terug. Van dertien spelers uit de A-selectie loopt het contract af. De grote uittocht bij Cambuur heeft te maken met de financiële problemen. Het bestuur wil de vermogenspositie versterken door een fusie aan te gaan met de eigenaar van het Cambuur-stadion. De samenvoeging is echter nog niet afgerond.

Deel dit artikel