Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hamas-activist vermoord op Westoever

Home

(Novum/AP) - Gemaskerde mannen hebben woensdagochtend in Hable op de Westelijke Jordaanoever een Hamas-activist doodgeschoten. Het Israëlische leger ontkende betrokken te zijn bij de moord op de 37-jarige Mohammed Odde. In de afgelopen dagen zijn er felle gevechten geweest tussen aanhangers van de Hamas en de rivaliserende Fatah-partij. De met Fatah verbonden Al Aqsa Martelarenbrigades dreigden dinsdag hooggeplaatste figuren van de Hamas te vermoorden, maar die oproep werd later weer ingetrokken.

Gemaskerde mannen bestormden woensdag twee zendstations van het Palestijnse telefoonbedrijf Jawal, een in Gaza-Stad en een in het vluchtelingenkamp Jebaliya. Zij openden het vuur op de aanwezige apparatuur, waardoor vernielingen werden aangericht en de stations voorlopig onbruikbaar zijn. Er vielen geen gewonden. Een van de aanvallers werd door de Hamas-militie gearresteerd. Over het motief voor de aanval is niets bekend.

Deel dit artikel