Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Halsema stoort zich aan hoofddoek

Home

GroenLinks-leider Halsema heeft moeite met de hoofddoek en vindt de islam een probleem. "Met name in combinatie met ongeletterdheid. Het is: weinig eigen opvattingen hebben over het goede leven."

Halsema deed deze uitspraken woensdag in een interview met de gratis krant De Pers . Het valt de fractieleider lastig om op de school van haar kinderen in Amsterdam-Oost tussen 'allerlei gesluierde vrouwen' te zitten, zo geeft ze toe. Al benadrukt ze daarbij dat ze het recht om een hoofddoek te dragen, steunt. "Maar ik kan niet wachten op het moment waarop vrouwen in vrijheid hun hoofddoek zullen afslingeren. Ik zie het liefst elke vrouw in Nederland hoofddoekloos. Ik geloof niet dat welke God ook kledingeisen stelt. Dat zijn de mannen geweest die het geloof uitleggen."

Halsema zegt er niet voor te schromen de orthodoxe islam aan te vallen, iets dat niet van haar partij wordt verwacht. "Ik merk het in mijn wijk", zegt de politica die aan de rand van probleemwijk de Transvaalbuurt woont. "Natuurlijk is de islam een probleem. Overigens met name de islam in combinatie met ongeletterdheid."

Lees verder na de advertentie
Femke Halsema (GroenLinks) ( ANP PHOTO KOEN VAN WEEL )

Deel dit artikel