Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hak een wak!

Home

SUPERSHIFT IS OOK PER E-MAIL BEREIKBAAR. ADRES: supershift@trouw.nl.

Het comité 'Elfstedentocht Nee' laat onder het motto 'Hak een Wak!' van zich horen via Internet. Wie het met de initiatiefnemers eens is, kan via e-mail zijn steun betuigen. Ook na vandaag januari, want: “God verhoede dat ze daar in het noorden deze winter gaan jeremiëren over nòg een Elfstedentocht!”

Het comité belooft dat, als er voldoende steunbetuigingen binnen zijn, er een prijs wordt uitgereikt aan degene die een groot wak hakt, midden op de Bonkevaart. Dat zou er best wel eens van kunnen komen, want gistermiddag om twee uur, even na de opening van de site, waren er al 140 adhesiebetuigingen binnengekomen.

Het comité ergert zich er vooral aan, dat “het nieuwsaanbod volledig wordt gedomineerd door het losgeslagen Friese volk dat zich de rest van het jaar slechts laatdunkend uitlaat over de rest van Nederland”, verklaart initiatiefnemer Rob Hofland. Via het Internet-adres http:/hofstad.nl.com/haknwak.htm zijn de tegenstanders bereikbaar.

Ook de organisatoren van de tocht zitten op Internet. Na de aankondiging van een vijftiende Elfstedentocht was hun computer een dag lang onbereikbaar. Maar gezien de minimale hoeveelheid informatie op de pagina's hadden gisteren blijkbaar alle Internetters al gezien dat de vereniging meldt dat het heel erg koud zal worden. “De temperatuur kan dalen tot -8 graden, met een gevoelstemperatuur van -28 graden door de harde oostenwind”, staat er te lezen op http://www.ttn.nl/11steden.

Deel dit artikel