Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Haagse verplegers pleegden mogelijk nog twee moorden

Home

Van een onzer verslaggevers DEN HAAG - De twee Haagse verplegers die in juni op verdenking van moord op een 95-jarige miljonaire zijn aangehouden, hebben mogelijk nog twee moorden op hun geweten.

De rechtbank in Den Haag begint volgende week vrijdag met het proces tegen de twee, een 40-jarige en een 37-jarige Hagenaar. De zitting is overigens pro forma; de inhoudelijke behandeling van deze zaak staat voor november op de rol.

Het is mogelijk dat hen dan nog meer moorden ten laste worden gelegd. Want het gecompliceerde onderzoek van de politie richt zich op een twintigtal sterfgevallen in de serviceflat en het verpleeghuis in de chique Haagse toneelspelerswijk, waar de twee Haagse verplegers hebben gewerkt.

Justitie verdenkt de verplegers ervan de 95-jarige miljonaire voedsel en drank te hebben onthouden en haar te veel medicijnen te hebben toegediend. In februari en mei zouden zij dit ook met twee andere bejaarden hebben gedaan. Daarnaast beschuldigt justitie de verplegers ervan gefortuneerde bejaarde dames van geld en goederen te hebben beroofd.

De jongste van de twee verdachten (die zwagers zijn) trad in januari van dit jaar met de 95-jarige in het huwelijk, nadat hij zich via een spoedprocedure van zijn echtgenote had laten scheiden.

De vrouw stierf op 6 april volgens de overlijdensakte een natuurlijke dood en is gecremeerd. De politie hield de mannen op 4 juni aan na een tip. Kort daarna zijn de echtgenote en de ex-echtgenote van de twee aangehouden op verdenking van betrokkenheid; deze zijn na 55 dagen voorlopige hechtenis vrijgelaten.

Hoewel het Openbaar Ministerie in het belang van de privacy van de nabestaanden geen enkele informatie verstrekt over de identiteit van mogelijke slachtoffers, werd in augustus in de media gemeld, dat het onderzoek zich ook uitstrekt tot kringen rond het koninklijk huis.

Zo zou ook de dood van jonkvrouw Catharina Röell, die december vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleed, worden onderzocht. Zij was hofdame en particulier secretaresse van prinses Juliana. Tot degenen die zijn beroofd door het tweetal zou ook de schoonzus van prins Bernhard, Simone zur Lippe-Biesterfeld, behoren.

Deel dit artikel