Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Haagse Hogeschool betaalde studiebegeleider per diploma

Home

ANP/Redactie

Binnenkant van de Haagse Hogeschool. © ANP

De Haagse Hogeschool heeft een studiebegeleider betaald per behaald diploma van studenten. De begeleider kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1200 euro, mits die student zijn of haar diploma behaalde. Zakte de student, dan werd er niets betaald. Dat blijkt uit een brief aan de betrokken medewerker.

'De uitbetaling is op basis van no cure, no pay', staat in de brief. 'Met andere woorden als een afstudeerder niet slaagt, dan kunt u het bedrag niet declareren.'

In een verklaring heeft de hogeschool laten weten dat het college van bestuur de handelwijze niet acceptabel vindt en ervoor wil zorgen dat dit niet meer voorkomt. 'Een team met interne en externe deskundigen gaat onderzoeken of er een relatie is tussen afstuderen en de beloning van begeleiders/beoordelaars', staat in de verklaring.

Verbaasd
De directeur dienst Onderwijs- en Studentenzaken, Corrie Snelders, zei in EenVandaag geen weet te hebben van de werkwijze. 'Het verbaast me. We gaan ervoor zorgen dat dit niet meer kan voorkomen.' De Haagse Hogeschool heeft drie keer iemand van buiten ingehuurd. Het is onduidelijk of die anderen ook met een prestatiebeloning hebben gewerkt.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) zei dat de Onderwijsinspectie de school om opheldering heeft gevraagd. 'Dit kan echt niet. Gelukkig ziet de hogeschool dat ook en grijpt ze onmiddellijk in.' Zijlstra heeft onlangs een wetsvoorstel naar de Raad van State gestuurd, waarmee hij zwaardere eisen kan stellen aan de accreditatie van opleidingen en de inspectie strenger kan laten toezien op de opleidingen.

Pervers
De studentenorganisatie ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) spreekt van een 'perverse prestatiebeloning bij de Haagse Hogeschool'. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) vindt het onacceptabel dat er nog steeds sprake is van frauduleuze incidenten bij onderwijsinstellingen. De Haagse Studentenvakbond meldt in een reactie te vrezen dat dit zal leiden tot belangenverstrengeling en fraude.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie