Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Guus Verstraete overleden Telg uit acteursfamilie zowel te zien in 'Pipo de clown' als bij Haagse Comedie

Home

DEN HAAG (ANP) - De acteur en regisseur Guus Verstraete sr. is vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats, Soest. Zijn vrouw, de actrice Lia Dorana, heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Verstraete werd op 24 december 1914 in Rotterdam geboren als telg van een bekende acteursfamilie. Hij doorliep aanvankelijk de handelsschool in de Maasstad en ging in de handel, maar dat mislukte. Van zijn vader, Jules, en van Richard Flink kreeg hij toneellessen. In 1937 maakte hij zijn debuut bij het Nieuw Schouwtooneel.

Gedurende 36 jaar speelde Guus Verstraete bij een groot aantal gezelschappen, waaronder de Vereenigde Haagsche Spelers (1938- 1941), het Nederlands Volkstoneel, Kurhauscabaret, het cabaret van Wim Sonneveld, Ensemble, Theater, het Nieuw Rotterdams Toneel en de Haagse Comedie.

Verstraete werkte als acteur en regisseur ook mee aan veel televisieprodukties, waaronder 'Pipo de Clown', 'De Glazen Stad' en 'De Kleine Waarheid'. Verder was hij te horen in talloze hoorspelen. In 1973 schreef hij een boek over acteur Ko van Dijk, een neef van hem.

Daarnaast speelde Guus Verstraete in drie films: 'Uit het leven van Dik Trom' (1941), 'Kermis in de Regen' van Kees Brusse (1962) en 'Als twee druppels water van Fons Rademakers' (1963). Van 1973 tot zijn pensionering in 1979 was Guus Verstraete directeur van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook daarna bleef hij actief. Zo trad hij enkele jaren geleden nog op in de musical 'Cabaret' van Joop van den Ende-produkties.

Guus Verstraete wordt morgen in Bilthoven gecremeerd.

Deel dit artikel