Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Groothandel staakt levering 1000 medicijnen

Home

Zorgverzekeraars © ANP

Brocacef Groothandel dat geneesmiddelen en medische producten distribueert, zal vanaf 1 november ongeveer 1000 geneesmiddelen niet meer leveren aan apotheken. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Door het voorkeursbeleid van zorgverzekeraars en het systeem van de laagste prijsgarantie, zijn de prijzen van een aantal geneesmiddelen fors gedaald. Daardoor zijn de marges voor de groothandel voor de geneesmiddelen zodanig afgenomen dat volgens Brocacef 'de levering hiervan bedrijfseconomisch niet meer verantwoord is'.

Bij het voorkeursbeleid geven zorgverzekeraars de voorkeur aan geneesmiddelen met een gunstiger prijs. Het is de bedoeling dat zo concurrentie ontstaat en dat geneesmiddelen goedkoper worden.
Apothekers klagen al langer over een grote inkomensdaling, waardoor ze moeten bezuinigen. Volgens beroepsorganisatie van apothekers KNMP komen steeds meer apotheken in financiële problemen.

Deel dit artikel