Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

GroenLinks-leden strijden voor betere plek op lijst

Home

Martine Steenvoort

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap en Tofik Dibi tijdens de presentatie van de conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september. © anp

Meerdere GroenLinks-kandidaten voeren actie om hoger op de kandidatenlijst van de partij te worden geplaatst. Afgelopen vrijdag werd de conceptkandidatenlijst bekend, maar zaterdag wordt de definitieve volgorde tijdens het partijcongres door de leden bepaald.

Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs betrokkenen.

De enige positie die vast staat, is die van fractievoorzitter Jolande Sap. Verder kunnen zich nog de nodige verschuivingen voordoen binnen GroenLinks. Onder Sap barst de strijd los. Zo hebben de nummer drie en vier, respectievelijk Liesbeth van Tongeren en Jesse Klaver, het gemunt op nummer twee. Die plek is voorlopig gevuld door de hoogste nieuwkomer Bram van Ojik.

De nummer zeven van de lijst, Rik Grashoff, wil ook hoger geplaatst worden; op plek drie. Eerder liet Arjan El Fassed al weten te proberen op een hogere plaats op de lijst te komen. El Fassed staat op de negende plek. 'Ik had een hogere plaats verwacht en ga mijn best doen om de leden te overtuigen mij op een hogere plaats te zetten', zei hij toen.

Alhoewel Tofik Dibi zelf had gevraagd op nummer tien geplaatst te worden, zal hij toch voor die plek moeten vechten. De nummer elf en dertien (Paulus de Wit en Kees Diepeveen resp.) hebben het namelijk ook op die plek voorzien.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie