Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Griekse regering gaat meer tijd vragen tijdens EU-top

Home

Redactie

Een markt in Athene. © afp

Griekenland wil meer tijd om het begrotingstekort terug te dringen. Dat is een van de voorstellen die staan in het programma van de regering waarover komende week met de EU wordt onderhandeld.

Persbureau Reuters kreeg het programma vandaag onder ogen. Eerder was al onofficieel via bronnen rond de regering bekend geworden dat de Griekse regering 4 jaar in plaats van 2 jaar de tijd wilde hebben om het tekort omlaag te brengen.

Dinsdag begint het overleg tussen de Grieken en de EU over de steun van 130 miljard euro en de voorwaarden waaronder die worden gegeven. Uit het programma blijkt dat de nieuwe Griekse regering de eerder gemaakte afspraken onder druk van het Griekse volk wil verzachten.

Verwacht wordt dat Griekenland op de nodige weerstand zal stuiten bij de andere landen. Als het programma helemaal wordt goedgekeurd, zullen vele van de strenge bezuinigingsmaatregelen van tafel gaan waar het land eerder met de andere landen overeenstemming over bereikte. Als Griekenland niet aan de eisen van de andere landen voldoet, dreigen deze de steun in te trekken.

Maandag keren waarschijnlijk experts van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds terug naar Griekenland om de stand van zaken in het land op te maken. Pas na de analyse van de voortgang kan er binnen Europa gepraat worden over wat Griekenland moet doen om aan de gestelde voorwaarden te voldoen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie