Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Griekse middenklasse brengt de kerstdagen in bittere armoede door

Home

Het Parthenon gaat schuil achter kerstverlichting © afp

In Griekenland gaat het economisch gezien iets beter. Maar door de draconische bezuinigingen van de overheid is een groot deel van de bevolking straatarm geworden.

Door de crisis en de bezuinigingen zit 60 procent van de Griekse beroepsbevolking zonder baan. Het aantal daklozen is sinds 2009 met 30 procent toegenomen. Onder de nieuwe armen bevinden zich veel mensen die eerst tot de welvarende middenklasse behoren. Zonder baan, inkomen en onderdak proberen ze te overleven in opvanghuizen en gaarkeukens. The Daily Beast schetst een grimmig beeld van de armoede in Griekenland.

Ook Grieken die nog wel een dak boven hun hoofd en wat werk hebben, hebben het zwaar. Vrijwel alle Grieken hebben minder inkomen. Grootouders proberen hun kleinkinderen te eten te geven, maar hebben vaak zelf net genoeg. Sociale contacten worden minder omdat mensen niet meer genoeg geld hebben om familie en vrienden te eten uit te nodigen.

Deel dit artikel