Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Grieks telecombedrijf OTE wil Globul verkopen

Home

Werknemers van OTE demonstreren tegen de erkoop van het bedrijf. © ANP

Het Griekse telecombedrijf OTE, voor 40 procent in handen van Deutsche Telekom, zoekt een koper voor zijn Bulgaarse dochter Globul. Met de verkoop wil de Griekse onderneming zijn schulden omlaag brengen, meldt het financiële weekblad Capital vandaag.

De mogelijke verkoop is 'onderdeel van een strategie voor de herfinanciering van 3,4 miljard euro in de komende twee jaar', aldus een woordvoerder van OTE tegenover de krant. Het Turkse Turkcell, het Britse Vodafone en Orange, eigendom van France Telecom, worden door de krant genoemd als potentiële bieders.

Deutsche Telecom zal samen met de Griekse regering die een 'gouden aandeel' in het bedrijf heeft, bepalen wie de nieuwe eigenaar van Globul wordt. Globul is het op een na grootste mobiele telefoonbedrijf van Bulgarije met 4,3 miljoen klanten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie