Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Griekenland krijgt 8 miljard

Home

ANP/Redactie

Lucas Papademos. © REUTERS
Update

De ministers van financiën van de eurolanden hebben vanavond het licht op groen gezet voor het vrijgeven van 8 miljard euro aan noodhulp voor Griekenland. Dat melden diplomaten rond het overleg in Brussel.

De ministers waren tevreden met de op schrift gestelde beloften van de Griekse premier Lucas Papademos en de conservatieve leider Antonis Samaras om de eerder toegezegde bezuinigingen en hervormingen door te voeren. Als ook het Internationaal Monetair Fonds akkoord gaat, kan het geld snel worden overgemaakt.

De uitbetaling van de hulp, 5,2 miljard van de eurolanden en 2,8 miljard van het IMF, was geblokkeerd, nadat de vorige premier George Papandreou een referendum over de noodsteun had aangekondigd. Toen dat plan onder grote druk van de EU-partners van tafel was gehaald en de regering-Papandreou het veld had geruimd voor een regering van nationale eenheid, eisten de eurolanden schriftelijke garanties. Die kwamen vorige week.

De Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos, zei gisteravond dat Athene 'aan alle voorwaarden heeft voldaan'.

Deel dit artikel