Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Greetje Lubbi (1954) neemt afscheid van de ...

Home

Greetje Lubbi (1954) neemt afscheid van de Voedingsbond FNV en wordt beleidsmedewerker van de Nederlandse Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking. Zij zal zich vooral bezighouden met onderwerpen als de Wereldbank en de internationale schuldenproblematiek. Lubbi (1954), die acht jaar voorzitter was, verlaat de FNV-Voedingsbond in mei.

Mr. M. D. van Dijk is benoemd tot directeur van de faculteit economische wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij was sinds 1 augustus van het vorig jaar interim-manager bij de faculteit. Van Dijk bekleedde al eerder managementsfuncties. Hij was onder andere directeur Openbare Werken en directeur van de faculteit geneeskunde.

Overleden

Cees Meijer, oud-hoofdredacteur van het voormalige Zaanse dagblad De Typhoon, is gisteren op 77-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ernstig gehandicapt.

Meijer gaf van 1945 tot 1979 leiding aan de redactie van de Typhoon, een regionale krant, die in de oorlog werd opgericht.

In 1955 richtte hij met enkele anderen de Europese Persgemeenschap op. Vanaf 1969 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ). Jarenlang trad hij op als voorzitter van de commissie die met de Nederlandse Dagbladpers onderhandelde over de cao voor de dagbladjournalistiek.

Na zijn pensioen werd hij benoemd tot ere-lid van de NVJ.

De Typhoon ging op 15 februari met concurrent De Zaanlander op in de nieuwe krant Dagblad Zaanstreek.

Filmregisseur Nestor Almendros, die vele malen werd genomineerd voor een Oscar, is woensdag op 61jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste persoonlijkheden in de internationale filmwereld. Volgens vrienden leed Almendros aan lymfklierkanker. Almendros heeft meer dan veertig films gemaakt, waaronder 'Kramer vs Kramer' en 'The blue Lagoon', die in Hollywood talrijke Oscar-nominaties kregen.

Zijn eerste Academy Award kreeg hij in 1979 voor zijn werk over Terrence Malick 'Days of Heaven'.

Voor het eerst trok de cineast de aandacht met 'Bed and Board' van Francois Truffaut en 'My Night at Maude's' en 'Claire's Knee' van Eric Rohmer. Ook in Frankrijk kreeg Almendros erkenning met de Cesarprijs voor 'The last Metro'.

Een van zijn laatste films was 'Billy Bathgate'.

Deel dit artikel