Grafteksten uit heel Nederland gebundeld

home

Alida Bosker uit Assen vroeg zich vorig jaar na een begrafenis af of er niet een boekje zou zijn met betere grafteksten dan een tekst als 'Haar leven was werken'. Toen ze een dergelijk boekje niet kon vinden, besloot ze het zelf maar uit te brengen.

In drie maanden tijd speurden familie en vrienden van de Assense op zestig begraafplaatsen in heel Nederland naar mooie grafspreuken. Dat leverde zo'n 1200 teksten op, waarvan Alida er 369 heeft geselecteerd en voor eigen rekening in het boekje 'Stilstaan' heeft gebundeld. De bundel is sinds kort in de handel. Van de 2000 exemplaren zijn inmiddels tweehonderd verkocht.

De grootste belangstelling bestaat bij steenhouwers en uitvaartondernemers. Vaak komt het uiteindelijk op hen aan een tekst te maken. Ze hebben echter niet meer dan tien teksten op hun keuzelijst staan. “Ze zijn dan ook erg blij met dit initiatief”, weet Bosker.

Om het boekje officieel in de handel te kunnen brengen heeft ze een eigen uitgeverijtje opgericht onder de naam Goe Gezelschap. Zij deed dit naast haar drukke dagelijkse werkzaamheden: Alida Bosker is directeur van het Arbeidsbureau Drenthe-Zuidwest in Hoogeveen. (ANP)

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie