Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Grafteksten uit heel Nederland gebundeld

Home

Alida Bosker uit Assen vroeg zich vorig jaar na een begrafenis af of er niet een boekje zou zijn met betere grafteksten dan een tekst als 'Haar leven was werken'. Toen ze een dergelijk boekje niet kon vinden, besloot ze het zelf maar uit te brengen.

In drie maanden tijd speurden familie en vrienden van de Assense op zestig begraafplaatsen in heel Nederland naar mooie grafspreuken. Dat leverde zo'n 1200 teksten op, waarvan Alida er 369 heeft geselecteerd en voor eigen rekening in het boekje 'Stilstaan' heeft gebundeld. De bundel is sinds kort in de handel. Van de 2000 exemplaren zijn inmiddels tweehonderd verkocht.

De grootste belangstelling bestaat bij steenhouwers en uitvaartondernemers. Vaak komt het uiteindelijk op hen aan een tekst te maken. Ze hebben echter niet meer dan tien teksten op hun keuzelijst staan. “Ze zijn dan ook erg blij met dit initiatief”, weet Bosker.

Om het boekje officieel in de handel te kunnen brengen heeft ze een eigen uitgeverijtje opgericht onder de naam Goe Gezelschap. Zij deed dit naast haar drukke dagelijkse werkzaamheden: Alida Bosker is directeur van het Arbeidsbureau Drenthe-Zuidwest in Hoogeveen. (ANP)

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie