Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gouden Film voor De Brief voor de Koning

Home

UTRECHT (ANP) - De Brief voor de Koning heeft 100.000 bezoekers getrokken. De boekverfilming, die sinds 16 juli in de bioscoop draait, wordt daarom bekroond met een Gouden Film. Dat maakte het Nederlands Film Festival woensdag bekend.

Boekenschrijfster Tonke Dragt, hoofdrolspeler Yannick van de Velde en regisseur Pieter Verhoeff krijgen de Gouden Film-trofee donderdag in Den Haag uit handen van Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival.

De film vertelt het verhaal van Tiuri (Van de Velde), die van een stervende ridder de opdracht krijgt een uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. Het wordt een avontuurlijke tocht, die hem naast onverwachte vijanden ook nieuwe bondgenoten brengt.

Niet alleen de film is succesvol. De titelsong van de film, Stilte in de Storm van Jan Smit, staat op 1 in de Mega Top 100. Het boek De Brief voor de Koning staat inmiddels op de tweede plek in de top 100 van best verkochte kinderboeken.

Deel dit artikel