Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Google werkt aan Street View voor wandelpaden

Home

Marco Visser

15 camera's op een rugzak.

Steden en dorpen, het Amazonegebied en het Witte Huis konden we al digitaal verkennen. Wandelpaden waren nog een onontgonnen gebied. Waren, want Google gaat met haar Street View Trekker ook de wandelroutes af zodat iedereen op het scherm de schoonheid kan zien van een trektocht door de Grand Canyon.

In plaats van de bekende Google Street View auto rust het technologieconcern nu wandelaars uit met een rugzak waarop een installatie met 15 camera's is bevestigd. Google heeft voorlopig slechts een handvol camerarugzakken geconstrueerd. Daarmee worden naast de Grand Canyon en wandelpaden ook kastelen en ruïnes in kaart gebracht.

De Street View Trekker bracht ICT-site The Next Web op het idee de technologie in te zetten bij zoektochten naar verdaalde wandelaars. Nu kan dat vaak alleen worden gedaan met behulp van lokale deskundigen met een mentale kaart van het gebied in hun hoofd hebben. De View Trekker maakt het bovendien mogelijk locaties te markeren die al zijn uitgekamd zodat de aandacht uit kan gaan naar nog niet onderzochte gebieden.

Gezien Google's 'nimmer eindigende zoektocht naar de perfecte kaart', zal het niet verwonderlijk zijn als het bedrijf de stiekeme ambitie heeft alle officiële wandelroutes vast te leggen. Makkelijk voor wie liever de benen op tafel houdt en toch van het uitzicht wil genieten, maar ook handig bij de voorbereiding op een echte wandelexpeditie.

Lees verder na de advertentie

Google Street View Trekker

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie