Google werkt aan Street View voor wandelpaden

home

Marco Visser

15 camera's op een rugzak.

Steden en dorpen, het Amazonegebied en het Witte Huis konden we al digitaal verkennen. Wandelpaden waren nog een onontgonnen gebied. Waren, want Google gaat met haar Street View Trekker ook de wandelroutes af zodat iedereen op het scherm de schoonheid kan zien van een trektocht door de Grand Canyon.

In plaats van de bekende Google Street View auto rust het technologieconcern nu wandelaars uit met een rugzak waarop een installatie met 15 camera's is bevestigd. Google heeft voorlopig slechts een handvol camerarugzakken geconstrueerd. Daarmee worden naast de Grand Canyon en wandelpaden ook kastelen en ruïnes in kaart gebracht.

De Street View Trekker bracht ICT-site The Next Web op het idee de technologie in te zetten bij zoektochten naar verdaalde wandelaars. Nu kan dat vaak alleen worden gedaan met behulp van lokale deskundigen met een mentale kaart van het gebied in hun hoofd hebben. De View Trekker maakt het bovendien mogelijk locaties te markeren die al zijn uitgekamd zodat de aandacht uit kan gaan naar nog niet onderzochte gebieden.

Gezien Google's 'nimmer eindigende zoektocht naar de perfecte kaart', zal het niet verwonderlijk zijn als het bedrijf de stiekeme ambitie heeft alle officiële wandelroutes vast te leggen. Makkelijk voor wie liever de benen op tafel houdt en toch van het uitzicht wil genieten, maar ook handig bij de voorbereiding op een echte wandelexpeditie.

Lees verder na de advertentie

Google Street View Trekker

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie