Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gomes legt bom onder relatie met PSV

Home

(Novum) - Het einde van de relatie tussen Heurelho Gomes en PSV lijkt nabij. Het 27-jarige clubicoon haalt woensdag in Voetbal International keihard uit naar de club en in het bijzonder naar algemeen directeur Jan Reker. De doelman heeft het naar eigen zeggen helemaal gehad met het beleid van PSV en de leugens van Reker. Maandag lekte al uit dat Gomes in het vraaggesprek aangeeft weg te willen als Reker blijft.

Eerder dit seizoen uitte Gomes ook al zijn ongenoegen over Reker. In december liet hij weten ontevreden te zijn met de manier waarop PSV de situatie na het vertrek van trainer Ronald Koeman had opgelost en het raar te vinden dat het zo lang duurde voor zijn contract werd verlengd. Uiteindelijk werd alles uitgesproken en leek Gomes behouden voor PSV. Nu lijkt het een kwestie van tijd voordat de Braziliaanse publiekslieveling Eindhoven verlaat.

De kritiek van Gomes beperkt zich niet tot één onderwerp. Zo is de doelman ongelukkig met het feit dat PSV dit seizoen drie trainers heeft gehad. Na het vertrek van Koeman nam assistent Jan Wouters het voor twee maanden over. In december kwam Sef Vergoossen voor de groep. "Dat we kampioen zijn geworden, heeft meer te maken met de kwaliteit van de groep dan met al die trainers die we hebben gehad", stelt Gomes.

Daarnaast toont de keeper zich ontevreden over de manier waarop de club omgaat met jong talent. Volgens Gomes heeft PSV Ismaïl Aissati en Jonathan Reis bijvoorbeeld slecht behandeld. "Reker heeft aan Aissati beloofd dat hij veel invalbeurten zou krijgen en ook Reis zou zeker twintig duels meespelen. PSV gaat slecht met de jonge spelers om."

Ook hekelt Gomes Reker vanwege een afspraak over de nieuwe Braziliaanse keeperstrainer, die nog steeds geen contract zou hebben. Bij zijn contractverlenging in december zou Gomes zijn beloofd dat Flavio Tenius de nieuwe keeperstrainer zou worden. Nu Tenius nog steeds geen contract heeft, voelt Gomes zich beetgenomen. "Misschien heeft Reker het alleen maar gezegd zodat ik mijn contract zou verlengen. Door zulke incidenten gaat het bij PSV dus niet goed. Steeds wordt er iets gezegd, en later is het dan zogenaamd niet gezegd."

De Braziliaanse doelman heeft geen vertrouwen in een nieuwe lijmpoging zoals in december. "Nee, ik ben er klaar mee. Ik heb geen vertrouwen meer in de club zolang deze wordt geleid door Reker. Hij is niet één of twee keer zijn woord aan mij niet nagekomen, maar wel drie of vier keer. Na de problemen met Aissati en de keeperstrainer heb ik het gehad. Reker is geen man van zijn woord. Wij kunnen onmogelijk samen verder."

Gomes stelt dat hij niet anders kan dan aangeven wat er naar zijn mening mis is bij PSV. "Ik open de mensen de ogen voor wat er in de toekomst kan gebeuren. Ik wil dat zij precies op de hoogte zijn. Ik ga weg, de club blijft. Die moet door op de goede weg. Daarom wil ik deze zaken bespreekbaar maken, dat ben ik aan mijn fans verplicht."

De keeper werd in 2004 aangetrokken en groeide uit tot de gezichtsbepalende speler bij de Eindhovenaren. In vier seizoenen kwam de negenvoudig international tot 128 competitieduels bij PSV. Hij kreeg in die wedstrijden maar negentig tegentreffers.

Deel dit artikel