Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Goede tijd voor opruimen nesten processierups

Home

© ANP
Update

Gemeenten en andere natuurbeheerders moeten de komende weken gebruiken om zo veel mogelijk nesten van eikenprocessierupsen te verwijderen. Door de koele en natte juni- en julimaand vliegen de processievlinders veel later uit dan anders, zodat er nu nog veel nesten gevuld met verpopte rupsen te vangen zijn.

Dat advies geeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups woensdag. Door nesten weg te halen voordat de vlinders zijn uitgevlogen, wordt verspreiding van de overlastgevende rups zo veel mogelijk tegengegaan.

Gewoonlijk verlaten de eikenprocessievlinders begin augustus massaal de nesten. Nu is echter zo'n 80 procent nog niet uitgevlogen. Dat blijkt uit tellingen van gevangen vlinders in speciale vallen die overal in het land staan opgesteld.

Het kenniscentrum kon woensdag nog niet zeggen of er door de vrij natte zomer ook minder vlinders tot ontwikkeling zijn gekomen in de nesten. Overigens verspreiden ook lege nesten nog jarenlang brandharen, die voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie