Gezondheid Mladic verslechterd

home

ANP/Redactie

Ratko Mladic. © ap
Update

De gezondheid van de Bosnisch-Servische oud-generaal Ratko Mladic is verslechterd. In de Scheveningse strafgevangenis wordt hij nu verplaatst in een rolstoel. Dat zei zijn verdediger Branko Lukic in de krant Dnevni Avaz in Sarajevo.

Advocaat Lukic zei volgens de krant ook dat volgende week vier artsen uit Servië de oud-generaal in de gevangenis komen onderzoeken. Het zou gaan om een psychiater, een neuroloog, een cardioloog en een longarts.

Mladic is door het Joegoslavië-Tribunaal beschuldigd van oorlogsmisdaden. Hij klaagt al over zijn gezondheid sinds zijn aankomst in Scheveningen eind mei. Hij zou onder meer last hebben van nierstenen en van pijn in de urinebuis. In augustus werd hij in de ziekenboeg van de gevangenis geopereerd aan een liesbreuk en in oktober werd hij met een longontsteking opgenomen in het Haagse Bronovo ziekenhuis.

Verder lijdt hij aan de gevolgen van enkele herseninfarcten. Die kreeg hij terwijl hij zich in Servië verborgen hield. Ze zijn nooit behandeld. Hij spreekt daardoor slecht.

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie