Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geweld in aanloop naar verkiezingen Bangladesh

Home

Redactie

Protesten in Dhaka. © afp

In de aanloop naar de verkiezingen op zondag zijn in Bangladesh stembureaus en autobussen in brand gestoken. Bij gevechten vielen zeker twee doden.

De belangrijkste oppositiepartij BNP (Nationalistische Partij van Bangaldesh) boycot de verkiezingen en heeft vandaag een 48-uursstaking uitgeroepen. De partij noemt de verkiezingen een farce.

Onder huisarrest
BNP-leidster Begum Khaleda Zia zegt dat ze onder huisarrest staat. Ook is de partij boos omdat premier Sheikh Hasina een einde heeft gemaakt aan het gebruik dat een neutrale overgangsregering regeert tijdens verkiezingen. Dat was een manier om verkiezingsfraude te voorkomen.

Zonder deelname van de BNP lijkt de regerende Awami Liga van premier Hasina zeker van een overwinning. Behalve de BNP demonstreert ook de islamistische partij Jamaat-e-Islami.

In aanloop naar de verkiezingen zijn de afgelopen tijd al 100 doden gevallen in het Aziatische land met 160 miljoen inwoners. Demonstranten hebben onder meer bussen bekogeld met brandbommen omdat de voertuigen transportblokkades negeerden. Daardoor kwamen reizigers om het leven.

Deel dit artikel