Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gewapende mannen bestormen buitenlands hotel Kabul

Home

Redactie

Afghaanse politiemensen staan op wacht, vlak buiten het hotel waar de aanval plaatsvond. © reuters

In de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben vijf gewapende mannen een hotel bestormd waar op dat moment een internationaal feest gaande was. Volgens ooggetuigen zitten veel buitenlandse gasten vast, zo meldt persbureau Reutesr. Er is minimaal een dode gevallen.

Volgens ooggetuigen bestormden de mannen het Park Palace Hotel aan het begin van de avond (lokale tijd), toen gasten zich verzamelden voor een concert. In het gebouw wordt geregeld geschoten, omdat beveiligers in gevecht zijn met de aanvallers. Ook werden twee explosies gehoord.

Het is onduidelijk hoeveel mensen in het hotel vast zitten, aldus Reuters. Een Amerikaan, Amin Habi, zei dat zo'n veertig mensen nog steeds in het hotel zijn. Zo'n twintig mensen zijn inmiddels bevrijd. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gemeld dat er een Amerikaan is omgekomen.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist, maar verwacht wordt dat de Taliban achter de bestorming zat. De terreurgroep kondigde vorige maand een 'lenteoffensief' aan en viel al vaker buitenlandse hotels aan.

Deel dit artikel