Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Getronics gaat samenwerken met CompuCom

Home

(Novum/Dow Jones) - Getronics gaat een strategisch samenwerkingsverband aan met CompuCom, een dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing in Noord-Amerika. Dat heeft KPN maandag voorbeurs bekendgemaakt middels een persbericht. Door het samenwerkingsverband ontstaat volgens KPN de op twee na grootste leverancier van werkplekbeheerdiensten in Noord-Amerika.

Als onderdeel van de samenwerking heeft Getronics zijn activiteiten in de Verenigde Staten en Canada en het Global Service Centre in Mexico verkocht aan CompuCom voor een combinatie van contanten en aandelen. Getronics krijgt een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf en neemt zitting in de raad van bestuur. Het gecombineerde bedrijf heeft een pro-forma omzet voor 2007 van $2,1 miljard.

De overeenkomst is een verdere invulling van de strategie die KPN en Getronics op 5 februari 2008 bekendmaakten, zo meldt het bedrijf verder. Toen werd aangekondigd dat Getronics haar partnernetwerk op het gebied van werkplekdienstverlening wereldwijd verder zal uitbreiden door zowel eigen activiteiten als samenwerkingsverbanden.

Deel dit artikel