Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gestolen kunstwerken Venlo terecht

Home

Een lege wand in het museum Van Bommel van Dam. Onbekenden stalen vier kunstvoorwerpen uit het museum in Venlo. De werken hebben een verzekerde waarde van 1,1 miljoen euro. © ANP

De twee kunstwerken die woensdag werden afgegeven op een politiebureau in Amsterdam, zijn afkomstig uit het museum Van Bommel en Van Dam in Venlo. Een expert deed donderdag onderzoek en concludeerde dat het gaat om twee van de vier kunstwerken die in maart werden gestolen.

Eerder al wist de politie een ander gestolen kunstwerk te onderscheppen. Of dat ook een van de vier gestolen werken is, is nog niet duidelijk. Nadat woensdag een tas met twee kunstwerken werd afgegeven, hield de politie een verdachte aan. Tegen hem liep al een onderzoek. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.

Drie gestolen kunstwerken, Sterren, R69-32 en R70-29, zijn van Jan Schoonhoven. Het andere werk is Zonder Titel van Tomas Rajlich. De totale waarde wordt geschat op meer dan 1 miljoen euro. De twee kunstwerken die woensdag teruggebracht zijn, zijn vermoedelijk werken van Schoonhoven.

Lees verder na de advertentie
© ANP

Deel dit artikel