Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gesneefde beursbaas wordt topman van Robeco

Home

Van onze redactie economie

AMSTERDAM – George Möller, voormalig directeur van de Amsterdamse beurs, wordt de nieuwe topman van Robeco. Nu hij een nieuwe baan heeft, moet Möller waarschijnlijk een deel van de vertrekpremie terugbetalen die hij van zijn oud-werkgever Euronext meekreeg.

Möller volgt bij Robeco de Belg Géry Daeninck op die per 1 juli vertrekt. De nieuwe topman nam per 1 april van dit jaar ontslag bij beursbedrijf Euronext, nadat hij een machtsstrijd van de Franse topman Jean-François Théodore had verloren.

Möller kreeg 1,5 miljoen euro mee bij zijn vertrek. Nu hij een nieuwe baan heeft gevonden, zal hij daar naar alle waarschijnlijkheid een deel van terug moeten betalen. Met Euronext sprak hij af dat hij tot en met 2009 een deel van zijn nieuwe salaris terugstort in de Euronext-kas als hij meer gaat verdienen dan de 600 000 euro die hij jaarlijks bij het beursbedrijf kreeg. Van het positieve verschil betaalt hij een kwart aan Euronext, met een maximum van 750 000 euro. Er is een gerede kans dat Möller aan dat bedrag komt: de vier leden van de raad van bestuur van Robeco (een van hen stopte in september) verdienden in 2003 gezamenlijk 3,9 miljoen euro (salaris, opties en bonus).Möller nam ontslag bij Euronext omdat hij Euronext-topman Théodore –tegen de afspraken in– dit jaar niet mocht opvolgen als baas van de gefuseerde beurzen van Amsterdam, Brussel en Amsterdam. De Fransman bleef gewoon zitten.

Géry Daeninck stapt bij bij Robeco op omdat hij 'onvoldoende draagvlak' had. Volgens een woordvoerder van de Rabobankdochter zou Daeninck dat zelf hebben geconcludeerd na vele gesprekken met de commissarissen.

Deel dit artikel