Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gepensioneerden Rabo verlangen deel overschot

Home

De Rabobank gaat onderhandelen met de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) over het bedrag van een kwart miljard gulden dat het Rabo-pensioenfonds aan de bank heeft teruggegeven. De NBP, belangenorganisatie van gepensioneerden, eist de helft van deze restitutie op.

Twee weken geleden stuurde de NBP een brief waarin de bond de bank wees op de verplichting het bedrag van 246 miljoen dat het pensioenfonds over heeft, eerlijk te verdelen. Daarop gaat de Rabobank nu in, meldde de NBP gisteren. De bank neemt de kwestie hoog op, gezien de persoon die ze voor het treffen met de bond heeft aangewezen. Dat is R. baron van Slingelandt, lid van de hoofddirectie.

De vraag wie recht heeft op het overschot ontlokt een stevige discussie, zo is de verwachting. P. de Wind, adviseur van de NBP, stelt dat het kapitaal van het pensioenfonds in het verleden ook door de toenmalige werknemers is opgebracht. Dat zij nu als gepensioneerden willen meeprofiteren van het overschot, is in zijn ogen dan ook niet meer dan logisch.

Daartegenover stelkt de Rabo dat haar werknemers geen pensioenpremie betalen, en daardoor ook geen aanspraak op het overtollige vermogen uit het fonds kunnen maken. In die visie is de pensioenpremie, die geheel door de werkgever wordt betaald, onderdeel van het loon.

De Wind is van plan zich krachtig in te zetten voor de belangen van de gepensioneerden. ,,De situatie van velen van hen is dermate slecht dat ze zijn aangewezen op algemene financiële steun, terwijl de pensioenfondsen schatrijk zijn. Dat irriteert mij mateloos.''

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie