Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

George Bush schildert 24 portretten van wereldleiders

Home

Sacha Kester

De voormalige Amerikaanse president George W. Bush is gaan schilderen en vanaf morgen wordt een deel van zijn werk tentoongesteld in zijn presidentiële bibliotheek. Het gaat om 24 portretten van wereldleiders die door Bush zijn gemaakt, onder wie Tony Blair, Vladimir Poetin en de Dalai Lama.

Bush presenteerde zijn collectie op NBC News aan zijn dochter Jenna Bush Hager, die voor de zender werkt. De leiders die hij op het doek heeft vereeuwigd hebben hun portret nog niet gezien, vertelde hij. 'Ze zullen waarschijnlijk wel iets hebben van: wow, George Bush is een schilder. Als ze horen dat ik hen geportretteerd heb, zijn ze vast benieuwd naar het poppetje dat ik van hen gemaakt heb.'

De voormalig president zei te hopen dat 'ze begrijpen in welke geest ik hen geschilderd heb - en dat was in de geest van vriendschap. (...) Ik heb een poging gedaan om mensen te laten zien hoe ik over deze leiders denk.' De voormalig president werd geïnspireerd om te gaan schilderen door een leider uit een ander tijdperk: Winston Churchill, die ooit een essay schreef met de titel 'Schilderen is een tijdverdrijf'.

Bush: 'Ik wilde dat de laatste hoofdstukken van mijn leven gevuld zouden zijn. Schilderen helpt me die ruimte te vullen en mijn geest te openen. Ik twijfelde of ik ze wel moest tentoonstellen. Ik ben geen groot artiest, ik wil ook niet dat mensen dat denken. Ik heb het toch gedaan omdat ik het Bush Centre wilde opfrissen.'

De tentoonstelling 'Kunst van het Leiderschap' wordt morgen geopend in de presidentiële bibliotheek in Dallas.

Lees verder na de advertentie

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Deel dit artikel