Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geodriehoekgate: Hema verkocht foute geodriehoeken

Home

Petra Vissers

De HEMA waarschuwt dat er in de afgelopen weken een partij geodriehoeken is verkocht met drukfouten. Bij de foutieve exemplaren staan te veel streepjes tussen de tientallen aan de buitenkant. © ANP

Groot alarm dit weekend. Het ministerie waarschuwt, het College voor Toetsen en Examens en het NOS Journaal; allemaal zijn ze in de ban van een paar streepjes. Te veel streepjes, om precies te zijn. En wel op de geodriehoeken van de Hema. 

En met te veel streepjes tussen de tientallen kan het goed mis gaan voor de eindexamenleerlingen die komende week hun eindexamens wiskunde moeten maken. Een oplettende eindexamenscholiere merkte de fout op en liet de Hema weten dat er iets mis was met haar geodriehoek. Toen bleek dat er de afgelopen weken een heleboel driehoeken zijn verkocht met een drukfout. 

Lees verder na de advertentie

Hoeveel precies, dat weet de Hema niet. Maar de plastic driehoeken worden uit de winkels gehaald en leerlingen die een fout exemplaar hebben mogen die kosteloos omruilen. Voor wie het wil controleren -  voor zichzelf, of zijn kind -: het probleem zit hem in de streepjes aan de buitenkant van de driehoek, tussen de getallen 50 en 60. Daar horen 9 streepjes, maar op de geodriehoeken van de Hema staan er 11. En dan gaat het aflezen verkeerd. 

Vwo'ers met een foute driehoek moeten snel naar de winkel . Zij moeten maandag het eindexamen wiskunde maken. Dinsdag en donderdag zijn de vmbo'ers aan de beurt, volgende week moeten de havisten er aan geloven. 

Lees ook: Zwarte cijfers brengen Hema nog niet in veilig vaarwater

Het duurde vijf jaar, maar eindelijk zijn daar dan zwarte cijfers voor Hema. Dat zou je een knappe prestatie kunnen noemen, ware het niet dat Hema net als andere winkels profiteert van de beter draaiende economie.

Deel dit artikel