Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geert Wilders bedreigd in kogelfilmpje

Home

Redactie

PVV-leider Geert Wilders. © ANP

PVV-leider Geert Wilders wordt opnieuw bedreigd. Dat heeft het AD vandaag gemeld. Een Engelstalig online jihadmagazine toont een filmpje, dat afkomstig zou zijn van de Pakistaanse taliban, met een foto van Wilders waar een kogel doorheen wordt geschoten.

Het filmpje (hier te zien in een pdf, pagina 9) duurt nog geen twintig seconden en toont ook andere bekende politici zoals de Amerikaanse president Obama en de Israëlische premier Netanyahu. Aan het einde van de video klinken pistoolschoten en worden kogels door de hoofden op de foto's gejaagd. Tot slot verschijnt de tekst 'aan doelwitten geen gebrek'.

Wilders, die al sinds oktober 2004 permanente bewaking heeft, zegt in een reactie door de bedreiging te zijn geraakt. 'Na bijna 10 jaar beveiliging blijven dit soort bedreigingen me diep raken. Het toont aan dat islamkritiek nog steeds levensgevaarlijk is, maar ook hard nodig. De prijs die je daarvoor betaalt is hoog, want je raakt je vrijheid totaal kwijt.'

Deel dit artikel