Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geen 'Vluchtschool': school doet aangifte tegen krakers

Home

© Google Streetview

De uitgeprocedeerde asielzoekers die afgelopen zaterdag in Amsterdam hun intrek namen in een schoolgebouw, moeten daar zo snel mogelijk uit. Dat is het doel van de Stichting Kolom, die aangifte heeft gedaan van de kraak van het pand aan de Zuidelijke Wandelweg in Zuid.

Volgens Jos de Wit, voorzitter van het college van bestuur van de stichting, moet het gebouw in september onderdak bieden aan 130 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Een aannemer was vrijdag begonnen om enkele aanpassingen te doen in het pand, waar tot half juli de Peetersschool in zat. 'Alles is al gepland, de verhuizing is al voorbereid. De leerlingen moeten naar school kunnen.'

De groep van 120 uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We are here, zaten tot zaterdag in een gekraakt pand aan het Linnaeushof in Amsterdam-Oost. Ze moesten daar op last van de rechter uit en trokken daarop in het schoolgebouw. De asielzoekers zwerven al bijna 2 jaar door de hoofdstad. Ze verbleven eerder onder meer in een gekraakte kerk (de Vluchtkerk), een kantorencomplex (de Vluchtflat) en in een voormalige gevangenis (Vluchthaven).


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel