Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geen grotere kans op depressie voor oudere moeder

Home

Redactie

© Thinkstock

Vrouwen die op of na hun 37ste hun eerste kind krijgen, lopen geen groter risico te worden getroffen door een zogeheten postpartum-depressie dan vrouwen die op jongere leeftijd voor het eerst moeder worden. Dat wijst Australisch onderzoek uit.

Uit de studie, uitgevoerd onder meer dan vijfhonderd vrouwen die voor het eerst moeder waren geworden, blijkt bovendien dat het niet uitmaakt of de baby's door middel van vruchtbaarheidsbehandelingen zijn verwekt of op de gewone manier.

Mythes
Volgens onderzoeksleidster Catherine McMahon van de Macquarie-universiteit bestaan er veel mythes over vrouwen die op latere leeftijd moeder worden. Zo zouden ze het moeilijker vinden zich aan te passen aan het moederschap omdat ze lang hebben deelgenomen aan het arbeidsproces, en zouden ze de veranderingen in levensstijl die een baby met zich meebrengt eerder ervaren als problematisch.

'Er is geen bewijs dat deze veronderstellingen ondersteunt', aldus McMahon. Wel wijst ze erop dat oudere vrouwen een grotere kans lopen op complicaties tijdens de zwangerschap, en dat deze complicaties op zichzelf naderhand wel weer een groter risico op een depressie met zich meebrengen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie