Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geen grote problemen Duitsers en Polen na voetbal

Home

(Novum/Ap) - De arrestatie van meer dan 140 Duitse hooligans in Oostenrijk heeft de overwinning van het Duitse nationale voetbalelftal zondagavond in de eerste groepswedstrijd van het EK overschaduwd. De vermeende fans trokken onder het scanderen van nazileuzen door de binnenstad van Klagenfurt, meldde het Oostenrijkse persbureau APA. In Duitsland werd de 2-0 zege op Polen overwegend vreedzaam gevierd.

In Klagenfurt werden naast 144 Duitsers ook tien Polen, twee Oostenrijkers en een Sloveen aangehouden. Twee politieagenten raakten gewond. Toch toonde de politie, die 2500 agenten had opgetrommeld, zich tevreden: er heerste onder de zestigduizend fans overwegend een feeststemming en dreigende onrust kon in de kiem worden gesmoord. In Wenen en Salzburg bleef het rustig.

In Duitsland was de stemming na de 2-0 zege uitgelaten en over het algemeen vreedzaam. Veertigduizend mensen vierden feest in Hamburg, op enkele 'geïsoleerde idioten' na, zei de politie, die dertien arrestaties verrichtte. In Hagen was de stemming ruiger: met grote moeite kon de politie driehonderd Duitse en 150 Poolse fans die elkaar te lijf willen gaan uit elkaar houden. Niemand raakte ernstig gewond.

Deel dit artikel