Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Geen extra tips na beelden kunstroof

Home

© AFP

De politie heeft nog altijd maar vijf tips gekregen na het vertonen van de bewakingsbeelden van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam. Die tips waren vrijdagavond en zaterdagochtend binnengekomen. In de rest van het weekeinde bleef het stil. Dat heeft een politiewoordvoerster zondagavond gezegd.

De politie liet vrijdagavond vage beelden van de bewakingscamera's zien op SBS6. Daarop was te zien hoe twee mensen via een achterdeur het museum binnenslopen en korte tijd later met zeven schilderijen op hun rug naar buiten gingen.

De zeven waardevolle schilderijen waren in de nacht van maandag op dinsdag gestolen uit de Kunsthal. De dieven namen onder meer werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse mee. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Dinsdagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht ook aandacht aan de kunstroof. Dat leverde tientallen tips op.

Deel dit artikel