Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Gamma neemt bouwmarkten van Duitse concurrent over

Home

Van onze redactie economie AMSTERDAM - De keten van doe-het-zelfzaken Gamma heeft zijn marktleiderschap in Nederland vergroot door het overnemen van de drie bouwmarkten van het Duitse familiebedrijf Wirichs. Gamma bezat al ruim 20 procent van de Nederlandse doe-het-zelfmarkt.

Gamma is in feite een keten van zelfstandige bouwmarkten die samen op franchisebasis dezelfde formule exploiteren. De formule is eigendom van Intergamma, dat zelf weer eigendom is van de franchisenemers. Inclusief de drie Wirichs-winkels telt Gamma in Nederland nu 121 zaken, terwijl er ook nog 38 in België zijn gevestigd. Van de drie Wirichs-bouwmarkten gaan er twee naar Van Neerbos Groep, die in Nederland al 33 Gamma's bezit.

In Nederland is Praxis de grootste concurrent van Gamma. Er is nog één Duitse keten, Marktkauf, met enkele vestigingen in Nederland - waaronder bij Arnhem, actief. Volgens Gamma hebben de Duitse bouwmarkten echter moeite met de Nederlandse markt. In Duitsland staan vooral zeer grote bouwmarkten, die het moeten hebben van een zeer uitgebreid verzorgingsgebied. In Nederland daarentegen zijn de doe-het-zelfzaken kleiner en trekken zij de klanten meer uit de eigen buurt.

Deel dit artikel