G20-top in het teken van Europese schuldencrisis

home

Een activist van Oxfam draagt een masker van de Mexicaanse president Felipe Calderon. © reuters

De Europese schuldencrisis staat vandaag en morgen centraal bij de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos. Een verdere escalatie van de Europese problemen dreigt ook landen buiten de eurozone in een recessie te storten.

De ruim twintig wereldleiders die elkaar in de Mexicaanse badplaats treffen, hebben officieel een brede agenda. Die wordt echter gedomineerd door Europa. Grootmachten als de Verenigde Staten en China voorzien grote problemen als de crisis in de eurozone niet wordt verholpen en verhogen de druk op vooral Duitsland om beslissende stappen te zetten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaf vorige week echter al aan dat haar mogelijkheden niet moeten worden overschat. Wondermiddelen om de crisis in een klap te bestrijden bestaan niet, benadrukte ze.

De regeringsleiders bespreken verder onder meer mogelijkheden om de economische groei te stimuleren. Naast alle economische problemen zal er ook aandacht zijn voor het aanhoudende geweld in Syrië en de politieke situatie in Egypte.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie