Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fraude doodssteek ouderenbond migranten

Home

Van onze verslaggeefster

Allochtone ouderen dreigen hun enige ouderenbond te verliezen. De Nederlandse bond voor oudere migranten (Nisbo) gaat ten onder aan fraude en schulden. De subsidie is stopgezet.

Uit onderzoek blijkt dat Nisbo-directeur Süleyman Damra heeft gefraudeerd met overheidsgeld. In een accountantsrapport dat is gemaakt in opdracht van het Fonds FGO, staat dat Damra 87000 euro subsidiegeld heeft gestoken in een filiaal van de ouderenbond in de Turkse hoofdstad Ankara. In werkelijkheid heeft hij het geld in zijn eigen bedrijf gestoken.

De Stichting Fonds FGO verstrekt namens de overheid subsidies aan verschillende instellingen. De Nisbo kreeg jaarlijks 300000 euro. De subsidie is niet alleen stopgezet, het ministerie van vws vordert ook 40000 euro aan te veel betaalde subsidie terug bij de Nisbo.

En daarmee lijken de overlevingskansen verkeken. De bond heeft al een schuld van 200000 euro aan niet betaalde personeelskosten. Een medewerker van de afdeling Amsterdam was gisteren nog aan het werk. ,,Ik krijg al maanden geen salaris meer.'' Hij is bitter over het falen van het bestuur. ,,In oktober vorig jaar was al duidelijk dat de directeur niet deugde. Een deel van het bestuur had Damra op non-actief gezet, maar de directeur wist later toch een meerderheid van de bestuursleden achter zich te krijgen. Hij kon gewoon doorgaan.''

Het werk van de Nisbo is nu geheel stil komen te liggen. ,,We zijn uit overlegorganen voor ouderen gestapt'', aldus de medewerker, ,,en kunnen migranten niet meer helpen omdat onze spreekuren zijn gestopt.''

Deel dit artikel