Fränk Schleck: Ik moet vergiftigd zijn

home

Fränk Schleck. © REUTERS
Update

De Luxemburgse wielrenner Fränk Schleck denkt dat hij vergiftigd is. Dat liet de renner van RadioShack-Nissan-Trek weten in een reactie op zijn positieve dopingtest tijdens de Ronde van Frankrijk.

Schleck stapte gisteren uit de Tour nadat de internationale wielrenunie UCI hem had laten weten dat in zijn urine sporen zijn gevonden van een verboden vochtafdrijvend middel. Het diureticum xipamide kan gebruik van spierversterkende hormonen of een bloedtransfusie maskeren.

'Ik betwist dat ik een verboden stof heb genomen', aldus Schleck in een verklaring. 'Ik begrijp de uitslag van deze controle dan ook niet en laat een contra-expertise uitvoeren. Als deze de uitslag van de eerste test bevestigt, dien ik een klacht in tegen een nog onbekend persoon voor vergiftiging.'

De 32-jarige wielrenner eindigde vorig jaar als derde in de Tour, zijn hoogste klassering ooit. In de huidige editie van de Franse wielerronde kon hij geen rol van betekenis spelen. Schleck ging dinsdag uit vrije wil naar de politie om uitleg te geven nadat de UCI zijn positieve test had geopenbaard.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie