Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Foute olie in Duitse adventskalenders

Home

Redactie

Adventskalenders bevatten niet altijd lekkers. Onderzoek van de Duitse consumentenbond wijst uit dat er in nogal wat chocolaatjes minerale oliën zitten.

Bij in totaal 24 merken trof de consumentenorganisatie dergelijke stoffen aan die niet goed zijn voor de gezondheid. Ze komen vermoedelijk via het karton van de verpakking in de chocolade.

In negen adventskalenders zaten zeer schadelijke aromatische oliën, waarvan er een aantal mogelijk kankerverwekkend zijn. Van andere aangetroffen stoffen bestaat het vermoeden dat ze slecht zijn voor de lever. Consumenten en vooral kinderen wordt aangeraden de chocolaatjes niet te eten, meldt de Duitse krant Die Welt maandag. Ook zouden er sporen van machine-olie zijn aangetroffen.

Het draait volgens de krant om adventskalenders van Rausch, Confiserie Heilemann, Arko, Riegelein "The Simpsons", Feodora Vollmilch-Hochfein Chocolade, Smarties, Hachez Adventskalender "Schöne Weihnachtszeit", Friedel Adventskalender en Lindt "Adventskalender für Kinder".

.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel