Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Foto's van buit Kunsthal op laptop Roemeense verdachte

Home

© anp

De bewijzen tegen hoofdverdachte Radu Dogaru van de kunstroof in Rotterdam stapelen zich op. De gestolen schilderijen uit de Kunsthal zijn gefotografeerd in het huis van Dogaru.

Foto's van de schilderijen zijn aangetroffen op de laptop die is opgegraven in een tuin in het dorpje Carcaliu, de woonplaats van de hoofdverdachte, zo meldt de Roemeense televisiezender Antena 3.

Die laptop werd dinsdag gevonden, samen met de koffer waarin de schilderijen zijn vervoerd na de roof. De spullen waren in plastic gewikkeld, verzegeld en begraven bij een verlaten woning, tegenover de woning van de maandag in Rotterdam aangehouden vriendin van Dogaru, Natasa.

Volgens de onderzoekers is zij van groot belang bij het terugvinden van de schilderijen, omdat ze deze in eerste instantie heeft verstopt in haar woning, voordat de schilderijen naar Roemenië zijn gegaan.

In Carcaliu worden de woningen van de tante en moeder van Dogaru inmiddels rond de klok bewaakt. Verslaggevers melden dat er ook op de begraafplaats in het dorp opgravingen zijn gedaan, in de hoop aanwijzingen te vinden waar de schilderijen zijn. De Roemeense politiewoordvoerder in deze zaak was niet voor commentaar bereikbaar.

Deel dit artikel