Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fortuna-spits klaagt Stefanovic aan

Home

SITTARD - Rolf Landerl, spits van Fortuna Sittard, dient bij de politie in Sittard een klacht in tegen Dejan Stefanovic, verdediger van Vitesse. De Oostenrijkse aanvaller doet aangifte wegens mishandeling. De spelersvakbond VVCS staat Landerl bij in zijn juridische procedure tegen de Joegoslaaf.

Stefanovic verloor dinsdagavond in het bekerduel in Sittard (2-1) na een uur zijn zelfbeheersing. Tijdens een gezamenlijke valpartij met Landerl schopte de speler van Vitesse zijn opponent vol in het gelaat. De wandaad van Stefanovic bleef op het veld onbestraft.

Zowel de arbitrage als Vitesse-trainer Ronald Koeman had het incident niet gezien. ,,Anders had ik hem meteen van het veld gehaald'', liet de oud-international na afloop weten. Landerl moest na de aanslag door Stefanovic met een bebloed en gehavend gezicht van het veld. Hij was witheet op zijn belager, die hij openlijk bedreigde.

Volgens Hans Verèl, de trainer van Fortuna, heeft Landerl geluk gehad. ,,Zijn oog ziet er niet uit, maar er is niets kapot'', zei hij gisteren. ,,Alleen zijn oogkas is zwaar gekneusd. Hij moet zeker vijf dagen volledige rust houden. Aan zijn rentree denken we voorlopig nog niet.''

Verèl steunt Landerl in zijn juridische actie tegen Stefanovic. ,,Ik sta honderd procent achter hem. Ik heb de videobeelden van het voorval teruggezien en ben van mening dat dergelijk gedrag niet thuishoort op de voetbalvelden. Feitelijk mag het nergens gebeuren.''

Deel dit artikel