Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

FNV: politiebescherming nodig bij wegonderhoud

Home

Luchtopname van werkzaamheden aan de van Brienenoordbrug, uitgevoerd door Rijkswaterstaat. © ANP

FNV Bouw wil strenger politieoptreden deze zomer om wegwerkers beter te beschermen tegen asociale automobilisten die zich tijdens wegwerkzaamheden bijvoorbeeld niet houden aan verlaagde maximum snelheden. Door het extra vakantieverkeer en Rijkswaterstaat die in de zomer meer onderhoud uitvoert aan snelwegen, is de kans op gevaarlijke situaties volgens de vakbond de komende tijd groter.

FNV Bouw zei vandaag vakantiegangers hiervoor te willen waarschuwen als deze er vanaf dit weekeind opuit trekken met de auto. Maar de overheid moet volgens de vakbond ook maatregelen nemen, zoals strengere politiecontrole, lik-op-stukbeleid bij asociaal weggedrag en hogere boetes.

Wegwerkers hebben volgens de FNV-bond vaak te maken met roekeloos rijgedrag, zoals automobilisten die door wegafzettingen heen rijden of met 'schijnbewegingen' net doen alsof ze de werknemers willen aanrijden. Volgens de vakbond blijkt uit onderzoek dat een kwart van de wegwerkers eens per maand een gevaarlijke situatie meemaakt. Verder vreest 44 procent van de ondervraagde werknemers minstens een keer per jaar voor zijn leven.

Lees verder na de advertentie

FNV Bouw zei vrijdag vakantiegangers hiervoor te willen waarschuwen als deze er vanaf dit weekeind opuit trekken met de auto. Maar de overheid moet volgens de vakbond ook maatregelen nemen, zoals strengere politiecontrole, lik-op-stukbeleid bij asociaal weggedrag en hogere boetes.

Wegwerkers hebben volgens de FNV-bond vaak te maken met roekeloos rijgedrag, zoals automobilisten die door wegafzettingen heen rijden of met 'schijnbewegingen' net doen alsof ze de werknemers willen aanrijden. Volgens de vakbond blijkt uit onderzoek dat een kwart van de wegwerkers eens per maand een gevaarlijke situatie meemaakt. Verder vreest 44 procent van de ondervraagde werknemers minstens een keer per jaar voor zijn leven.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie