Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Flevoland stelt stemming natuurakkoord uit

Home

ANP

Staatssecretaris Henk Bleker. © anp
Update

De provincie Flevoland heeft een besluit over het natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker (Natuur en Landbouw) vanavond uitgesteld. Het college van Gedeputeerde Staten had eerder vandaag al aan Provinciale Staten gevraagd om een besluit over het akkoord uit te stellen.

De provincie wil eerst een geschil met Bleker oplossen over geld dat Flevoland nog zou krijgen voor de aanleg van natuurgebied Oostvaarderswold.

De provincie zegt nog 200 miljoen euro te krijgen en is bang dat ze naar dat geld kan fluiten als ze het natuurakkoord ondertekent. Daarmee zouden namelijk alle afspraken uit het verleden vervallen.

Begin december stonden het Rijk en de provincie nog tegenover elkaar bij de bestuursrechter vanwege de toegezegde gelden. Tijdens een gesprek tussen Bleker en de provincie gisteren werd echter besloten om via bemiddeling te proberen alsnog tot een oplossing te komen.

Op de PVV na stemden alle partijen ervoor om de uitkomst hiervan af te wachten, voor er gestemd wordt over het natuurakkoord. Mocht de uitkomst positief zijn, dan zullen Gedeputeerde Staten in beginsel adviseren om in te stemmen met het akkoord.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie