FIOD rolt illegale handel sterkedrank op

home

Met de aanhouding van zeven verdachten heeft de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD een illegale handel in sterkedrank opgerold. De verdachten ontdoken de accijns die over sterke drank moet worden betaald. Dat maakte de FIOD donderdag bekend.

De FIOD spreekt van een criminele groepering. De bendeleden worden niet alleen van accijnsfraude verdacht, maar hebben zich vermoedelijk ook schuldig gemaakt aan belastingfraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van de honderdduizenden euro's die ze met de criminele activiteiten verdienden.

Van de zeven verdachten zitten er vier vast. Ze komen uit Den Haag en Rotterdam. Hoofdverdachte is een 42-jarige Rotterdammer.

De bendeleden kochten rum, whiskey, cognac, wodka en jenever in bij een groothandel en deden alsof de drank bestemd was voor het buitenland. De FIOD vermoedt dat de drank daar nooit is aangekomen, maar gewoon in Nederland werd verkocht. Dat gebeurde al sinds juli 2010.

De FIOD heeft de bende opgerold na invallen in woningen, loodsen, bedrijfspanden en slijterijen in Den Haag, Rotterdam en Venlo.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie