Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Finse politica en twee journalisten doodgeschoten

Home

© epa

Drie vrouwen zijn zaterdagavond doodgeschoten voor een restaurant in de Finse stad Imatra. De politie heeft een verdachte opgepakt, een 23-jarige man.

De burgemeester van Imatra heeft tegen het Finse persbureau STT gezegd dat de slachtoffers de voorzitster van de gemeenteraad en twee lokale journalisten zijn. Imatra is een stad met 28.000 inwoners in het zuidoosten van Finland.

Over het motief van de drievoudige moord is nog niets bekend, zei de politie. "Er is geen aanwijzing voor een politiek motief. Het lijkt erop dat de de dader en de slachtoffers elkaar niet kenden", zei de leidinggevende van het onderzoek. "Alles wijst erop dat hij zijn slachtoffers willekeurig koos." De verdachte heeft een strafblad waar ook verschillende geweldsdelicten op staan.

Een politieauto was in de buurt toen de schoten na middernacht vielen. Op aanwijzingen van getuigen kon de verdachte snel worden opgepakt. De moorden zijn gepleegd met een geregistreerd jachtgeweer, maar dat is geen eigendom van de schutter, meldde de politie.

Deel dit artikel